Over ons

Wij zijn De Buurt

Wij werken aan buurten waarin je elkaar groet, kent en helpt. Dit doen wij door samen met buurtbewoners vrolijke en verbindende activiteiten te organiseren. Hiermee maken wij door heel Nederland ontmoetingen tussen verschillende mensen mogelijk. Zo dragen we bij aan gelukkige, gezonde en verbonden buurten.

Bekijk onze vrolijke activiteiten:
De Buurtcamping
De BuurtBankjes
Zwaaisteen

Ons team

De Buurt is een stichting zonder winstoogmerk die de sociale samenhang in buurten versterkt door samen met buren laagdrempelige en vrolijke buurtactiviteiten te organiseren. Hierbij werken we samen met organisaties die allemaal streven naar een betere en fijnere buurt: waarin je elkaar helpt, kent en groet. De Buurt is een Erkend Goed Doel (CBF), heeft een ANBI status en is een social enterprise.

Bij De Buurt werken betaalde én vrijwillige krachten die zich samen inzetten voor de doelen van onze stichting. Hieronder maak je kennis met ons. Onze Raad van Toezicht houdt toezicht op het functioneren van onze directeur-bestuurder, het beleid, strategie, financiën en de algemene zaken bij De Buurt. In onze statuten (zie het linkje onderaan deze pagina) hebben wij belangrijke interne regels vastgelegd.

Maarten Hupkes

Ik ben directeur-bestuurder van De Buurt. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat we onze maatschappelijke doelstellingen halen, binnen budget, op tijd, met een goed en gezond functionerend team. Ik ben ook verantwoordelijk voor het beleid, de strategie en de financiën. Ons doel? Verschillende mensen door het hele land helpen om leuke verbindende activiteiten te organiseren.

maarten@de-buurt.nl

Maarten Hupkes

Anne de Man

Ik ben hoofd marketing & communicatie en adjunct-directeur van De Buurt. Ik zorg ervoor dat straks heel Nederland afweet van onze vrolijke buurtactiviteiten en we zo mensen inspireren en een vrolijk duwtje in de rug geven om eens ‘een ander’ te ontmoeten in eigen buurt! Door zelf de handschoen op te pakken of door deel te nemen.

anne@de-buurt.nl

Anne de Man

Vanessa Longuet

Ik ben projectleider en begeleid teams bestaande uit campingbeheerders, die ieder jaar weer een fantastische Buurtcamping organiseren. Daar ben ik wel echt van onder de indruk. Er is zoveel moois aan mijn werk voor de Buurtcamping: verbinding, ontmoeting, gelijkwaardigheid, samen één zijn. Ik droom van een wereld waarin mensen minder individualistisch zijn en meer de tijd nemen om elkaar te zien.

vanessa@debuurtcamping.nl

Vanessa Longuet

Paula Terpstra

Ik ben chef Buurtcampings en houd me bezig met alles wat te maken heeft met het proces De Buurtcamping. De Buurt is voor mij inmiddels een lijntje voor het leven worden, door het werk dat we allemaal verzetten bij De Buurt komen we in aanraking met zo gigantisch veel mooie mensen. Deze mensen geven mij heel veel energie.

paula@debuurtcamping.nl

Paula Terpstra

Tim Spekkens

Ik ben procesmanager en probeer er elke dag voor te zorgen dat alles achter de schermen soepel verloopt. Hierdoor kom ik met vele beheerders in contact wat ik geweldig vind. Vooral als het me lukt om jullie uit de brand te helpen en te zorgen dat je weer door kunt gaan met waar het echt om gaat: een geweldige Buurtcamping, een BuurtBankje of ander project opzetten!

tim@de-buurt.nl

Tim Spekkens

Robin Nijhuis

Ik ben junior content marketeer, wat inhoudt dat ik de marketingstrategie voor de Buurt vertaal naar impactvolle content. Ik zorg ervoor dat de mooie, ontroerende en grappige verhalen uit de buurt tot leven komen door middel van bijvoorbeeld fotografie en interviews! Ik vind het belangrijk om ook het perspectief van die mensen te horen en te begrijpen en te laten zien aan anderen.

robinnijhuis@debuurtcamping.nl

Robin Nijhuis

Anke van Hage

Ik ben projectleider en begeleid door het hele land teams van buurtbewoners die voor het eerst een camping opzetten. Daarnaast praat ik met allerlei gemeentes en organisaties in het land die ook graag een camping in hun stad of dorp willen. Ik vind het mooi om te zien hoe buurtbewoners zich, op heel veel verschillende plekken in Nederland, keihard inzetten om hun eigen wijk een stukje fijner te maken.

anke@debuurtcamping.nl

Anke van Hage

Renet Ponsen

Ik ben community manager en mijn doel is dat de Buurt de grootste en bekendste sociale onderneming van Nederland wordt. Het mooiste vind ik dat ik mensen leer kennen die ik voor ik bij de Buurt kwam werken in mijn eigen bubbel nooit zou hebben ontmoet. Ik heb zulke waardevolle ontmoetingen door werken bij De Buurt.

renet@debuurtcamping.nl

Renet Ponsen

Mara-Joy Elfring

Ik ben projectleider voor de Amsterdamse Buurtcampings en ondersteun ze in het volledige proces van idee tot realisatie van een Buurtcamping in de Amsterdamse stadsparken. Daarnaast coach ik teams op het gebied van productie en vergunningen.
Ik geniet van de beheerders die vol passie dit mooie project neerzetten in hun eigen buurt omdat ze geloven in de kracht van verbinding en samenzijn en ben dankbaar dat ik daar een stukje aan mag bijdragen.

marajoy@debuurtcamping.nl

Mara-Joy Elfring

Anouschka Trauuschke

BuurtCampus

anouschka@debuurtcamping.nl

Anouschka Trauuschke

Arsalan Alim

Ik ben financial controller en zorg ervoor dat deze mooie organisatie financieel onder controle is. Dit houdt ik financiële risico’s goed in beeld breng en dat De Buurt daar beter op voorbereid is. Vervolgens verstrek ik gevraagd en ongevraagd advies aan de directie zodat ze de campings op financieel niveau beter kunnen managen.

arsalan@debuurtcamping.nl

Arsalan Alim

Roderik Schaepman

Ik ben de initiatiefnemer van De Buurtcamping en De Buurt. Ik geloof in een samenleving waarin we zonder vooroordelen nieuwsgierig zijn naar elkaar en we ook mensen buiten onze bubbel ontmoeten. Tot 2021 was was ik vooral bezig De Buurtcamping te laten groeien en professionaliseren zodat we in 2022 onze nieuwe organisatie De Buurt konden lanceren. Tegenwoordig houd ik mij nog bezig met de verdere groei van De Buurt en onze initiatieven.

roderik@debuurtcamping.nl

Roderik Schaepman

Katusha Sol

Ik ben mede-initiatiefnemer van De Buurtcamping en De Buurt. Ik geloof in de kracht van ontmoetingen en dat deze daadwerkelijk bijdragen aan een mooiere wereld. Vanaf de eerste Buurtcamping in 2013 heb ik mij ingezet om het initiatief te laten groeien en zo veel mogelijk ontmoetingen te stimuleren. Momenteel houd ik mij vooral bezig met onderzoek en impactmeting om daadwerkelijk onderbouwd te kunnen groeien.

katusha@debuurtcamping.nl

Katusha Sol

Julian Schonfeld

Grafische vormgever

Julian Schonfeld

Mavis Appiagyei

Ik ben fondsen adviseur voor de buurtcampings, wat inhoudt dat ik aanvragen van de lokale buurtcampings, die graag een beroep zouden willen doen op het donatiebudget dat ter beschikking is gesteld door Oranjefonds, VSBfonds en Univé Buurtfonds, zal beoordelen. Over de kwaliteit van de plannen, breng ik vervolgens advies uit aan de directie van De Buurt. Ik gun iedereen een fijne connectie met hun buren.

Mavis Appiagyei

Raad van Toezicht

Jeroen Plemp

Jeroen is voorzitter van de Raad van Toezicht. Daarnaast is hij Directeur van I Care Producties en eigenaar van Free Wheely Amsterdam, Hollandse Bakfietsen en Steppenwinkel.

Jeroen Plemp

Stella Swart

Stella is Raad van Toezichtlid en expert Armoede en Schulden. Ze is tevens auteur van het boek ‘Armoede krijg je gratis’.

Stella Swart

Dominik Lynen

Dominik is Raad van Toezichtlid en manager Forensic en Financial Crime bij Deloitte, daarnaast is hij ondernemer en adviseur bij Crealosophy IT.

Dominik Lynen

Meer weten?

Jaarverslag
Wil jij weten welke maatschappelijke resultaten wij in 2022 behaalden? Bekijk dan hier ons jaarverslag 2022. Onze overige jaarverslagen vind je onderaan deze pagina.

Actueel beleidsplan
Onze plannen en doelen vatten wij jaarlijks samen in een strategie. Zie hier de strategie 2023. Een uitgebreider plan is vermeld in het jaarverslag 2021. 

Klachten 
Heb je iets meegemaakt op één van onze activiteiten wat je niet zint of niet goed voelt? Meld je klacht. Dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Er zijn verschillende manieren om je klacht te melden. Dat kan bij één van onze teamleden of onze vertrouwenspersoon. Bekijk hier ons klachtenprotocol om te bepalen hoe je het best een klacht kunt melden.

Integriteit
Ons Handboek Gedrag vat samen wat wij verstaan onder integer handelen en wat wij doen om dit te waarborgen. Zowel voor onszelf als de mensen en organisaties met wie we samenwerken. Het beleid is een aanvulling op de al bestaande gedragsregels, het vrijwilligersbeleid en ons klachtenprotocol. De normen die in het beleid worden gesteld worden zowel in ons eigen team, als bij de mensen met wie wij werken, regelmatig onder de aandacht gebracht en geëvalueerd.

Vrijwilligers
Waar zouden we zijn zonder ons fantastische vrijwilligers, die zich dag in dag uit inzetten voor het organiseren van vrolijke buurtactiviteiten? Om alles in goede banen te leiden hebben we een vrijwilligersbeleid opgesteld dat we actief communiceren met onze vrijwilligers. 

Contact
Adres:
Stichting De Buurt
Cabralstraat 1, 1057 CD,
Amsterdam“Midwest”

contact@de-buurt.nl
KvK: 58053980
RSIN: 852852319

Strategie 2023
Landelijke factsheet – De Buurtcamping 2022
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2021
Projectplan 2021-2023
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2019
Jaarrekening 2021
Jaarrekening 2020
Jaarrekening 2019
Jaarrekening 2018
Jaarrekening 2017
Statuten
Publicatie ANBI 2020

Theory of Change

Algemene Voorwaarden

De Buurt voldoet aan de kwaliteitseisen van Het CBF, heeft een ANBI status en is een Social Enterprise.

 • Bospolder-Tussendijken: bij uitstek een plek waar mensen bubbels moeten doorbreken

  Buurtmaker

  Campingbeheerders Bospolder-Tussendijken – van links naar rechts: Berend, Ximena, Tonny, Kelly, Geert Berend (30) had al jaren de ambitie om een Buurtcamping te organiseren en dit jaar is het dan eindelijk gelukt! Er wonen veel verschillende soorten mensen en door middel van een Buurtcamping kan je deze met elkaar in gesprek laten gaan. Specifiek in […]

  Bezoek bericht
 • Het BuurtBankje van Cher in Amsterdam Zuid-Oost

  BuurtBankjes

  BankjesHost – Cher (rechts) Op zondag 22 mei was het BuurtBankjesDag: een dag vol gezelligheid en nieuwe ontmoetingen met je buren op een BuurtBankje. In Zuid-Oost Amsterdam stond het BuurtBankje ‘Blakarosu’ van Cher. ‘Deze dag maak ik gezellig met buren, vrienden en familie. Spelletjes zoals bingo, kaarten en Mens Erger Je Niet is niet te […]

  Bezoek bericht
 • Het organiseren van een Buurtcamping geeft energie en maakt Krommenie een beetje mooier

  Buurtmaker

  Campingbeheerders Krommenie – Gerrit & Erica Gerrit (56) en Erica (44) kennen elkaar nog niet zo lang, maar zijn in een korte tijd een heel goed team geworden. Ze ontmoetten elkaar via de Buurtcamping, die ze dit jaar samen organiseren in hun dorp Krommenie. Ze organiseren de Buurtcamping omdat het energie geeft, maar vooral omdat […]

  Bezoek bericht