Onze  geliefde partners

De Buurt werkt samen met organisaties die ook streven naar een fijne buurt waarin je elkaar groet, kent en helpt.

Grote dank gaat uit naar onze landelijke partners voor het geloof in onze dromen en plannen en de steun die we daarvoor van hen ontvangen. Gezamenlijk vergroten we onze slagkracht om een zo groot mogelijke maatschappelijke impact te maken. Ook partner worden van De Buurt? Bekijk dan deze pagina.

Wij werken samen met

Partners

Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij bewondert de inzet van De Buurt om Nederlandse buurten te versterken. Door het samenbrengen van uiteenlopende buurtbewoners die elkaar normaal niet zouden spreken of leren kennen, ontstaat er een unieke mix van mensen die elkaar ook na de activiteiten blijven zien. Zo creëren zij ontmoetingen tussen mensen die elkaar anders niet spreken of leren kennen en wordt de cohesie in de buurt versterkt.

Nationale Postcode Loterij

Univé Buurtfonds

Een verbonden buurt is een gelukkige, gezonde en veiligere buurt. Een plek waar mensen zich thuisvoelen, naar elkaar omkijken en voor elkaar klaar staan. Daarom werken Univé en Stichting de Buurt samen aan het verbinden van verschillende soorten buurtbewoners door het organiseren van vrolijke buurtactiviteiten. Zoals de Buurtcamping: een driedaagse pop-up camping in eigen stadspark. Zo zorgen we samen voor beter en meer contact tussen buren.

Univé Buurtfonds

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen. Het fonds is er om mensen en initiatieven te versterken en te verbinden. Om die reden ondersteunen zij De Buurtcampings door heel het land.

Oranje Fonds

VSB fonds

Het VSBfonds heeft een sociale, inclusieve en creatieve samenleving voor ogen. Een samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, inspireren en met elkaar verbonden raken. Een samenleving waarin iedereen eerlijke kansen krijgt om zelf vooruit te komen in het leven en er ook voor een ander te kunnen zijn. Daarom ondersteunen zij sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven zoals De Buurtcamping.

VSB fonds

Theodora Boasson

Stichting Theodora Boasson steunt medisch onderzoek, sociaal culturele activiteiten en sociaal maatschappelijke dienstverlening. Met hun jaarlijkse bijdrage zorgt de stichting ervoor dat De Buurtcampings activiteiten voor kinderen kan organiseren.

Theodora Boasson

FNO

FNO zet zich in voor en met mensen in kwetsbare situaties. Hún wensen en behoeften staan altijd centraal. Ze brengen partijen samen, verzamelen en delen kennis en financieren projecten. Projecten die elkaar versterken, binnen programma’s die elkaar ook weer versterken. Zodat we zoveel mogelijk impact maken en iedereen blijvend betere kansen krijgt op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

FNO

Conclusion Consulting

De consultants van Conclusion geven De Buurt advies over de inrichting van de organisatie, het vormgeven van de strategie en het onderzoeken van verdienmodellen. Conclusion Consulting is een energieke consultancy club die opereert in een (digitale) wereld die iedere week weer anders is.

Conclusion Consulting

Steunfonds Sociale Initatieven

Stichting Steunfonds Amsterdam heeft als doel projecten te stimuleren die een positieve bijdrage leveren aan het maatschappelijk welzijn in Amsterdam. Vanuit die motivatie steunt het fonds ons project BuurtBankjes.

Steunfonds Sociale Initatieven

Fonds Sluyterman en van Loo

Fonds Sluyterman van Loo stimuleert het levensplezier van ouderen door kunst en verbinding. Daarom mogen wij in samenwerking met het fonds in 2023 maar liefst 100 Zwaaistenen cadeau doen aan woonzorgcomplexen voor ouderen.

Fonds Sluyterman en van Loo

Een tegen Eenzaamheid

Met de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid slaan bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen de handen ineen om eenzaamheid te verminderen. Zo organiseert het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ieder jaar de Week Tegen Eenzaamheid. Hier doen wij aan mee met de BuurtBankjesDag.

Een tegen Eenzaamheid

Serra Foundation

Serra Foundation helpt mensen om uit een achterstandsituatie te komen. Wij richten ons vooral op mensen in groepsverband die aandacht en ondersteuning nodig hebben op het gebied van gezond leven, psychosociale welzijn en toegang tot cultuur om zo die vooruitgang te realiseren. Serra Foundation steunt innovatieve projecten op medisch, psychosociaal en cultureel gebied waarbij ook de maatschappelijke verbinding positief beïnvloed raakt.

Serra Foundation


Mogelijk gemaakt met de fantastische hulp van onze partners: