Een fijne  buurt begint op een BuurtBankje

Het streven is om zoveel mogelijk ontmoetingsplekken door het hele land te creëren.

BuurtBankjes is een netwerk van gevelbankjes die door de alle buurtbewoners gebruikt mogen worden. De bankjes zijn een uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan en eens wat vaker naar elkaar om te kijken. Het streven is om zoveel mogelijk ontmoetingsplekken door het hele land te creëren. Zo versterken we de sociale samenhang in de buurt, verbinden we verschillende soorten mensen met elkaar en maken we de straat weer een aangename plek om te vertoeven. Met resultaat!

BuurtBankjes geeft mensen een vrolijk duwtje in de rug om die ‘ander’ te ontmoeten en organiseert daarom De BuurtBankjesDag. We roepen heel Nederland op om deze dag ramen en deuren te openen, een bankje buiten te zetten en buren uit te nodigen. Uiteindelijk doel is dat deze bankjes het hele jaar door dé ontmoetingsplek voor buren wordt. Een soort buurthuis in de openlucht dus!

“De hamvraag is: hoe verhogen we de kans dat je mensen tegenkomt die niet op je lijken? Het initiatief van de BuurtBankjes draagt hier perfect aan bij. Het stimuleert ontmoetingen en daarmee gesprekken tussen verschillende soorten mensen. Het geeft tijd en gelegenheid om weer naar elkaar te luisteren. Wie weet kom je erachter dat je meer met elkaar gemeen hebt dan je van tevoren dacht.”

Sjoerd Beugelsdijk (Hoogleraar)

Open in De Week Tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober een bankje en leer je buren kennen! 

Meedoen is simpel én gratis!

Via deze pagina kun je straks een bankje openen, je ontvangt een verrassingsbox met leuke items waarmee je vervolgens jouw buren uit kunt nodigen. Verzin een leuke activiteit, nodig je buren uit, zet je bankje klaar en de gezelligheid kan beginnen.