De ideale  samenleving in het klein

Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op de Buurtcamping is iedereen welkom.

Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun eigen park. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken.

0

Buurtcampings georganiseerd

Het Buurtcamping basisprincipe

Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen . Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

53 Buurtcampings door heel Nederland

Dit jaar viert De Buurtcamping haar tienjarig bestaan, met 53 campings verspreid door heel het land. Van Groningen tot Maastricht: overal trekken mensen de parken in om gezellig met elkaar te kamperen. Meer informatie over het reserveren van een kampeerplek of aanmelden als vrijwilliger is hier te  vinden.

“Het geheim van ons succes? Het is simpel, gezellig en iedereen mag meedoen: geen talent blijft onbenut. Wij roepen iedereen op om een Buurtcamping in de buurt op te zoeken en als er nog geen is: dan helpen wij je volgend jaar je eigen Buurtcamping te organiseren.”

Maarten Hupkes, Directeur van De Buurt

Wil jij ook kamperen in eigen buurt maar is er nog geen Buurtcamping? Meld je dan bij ons en wij helpen je!