22 juni 2022

Het BuurtBankje van Cher in Amsterdam Zuid-Oost

Robin Nijhuis

BankjesHost – Cher (rechts)

Op zondag 22 mei was het BuurtBankjesDag: een dag vol gezelligheid en nieuwe ontmoetingen met je buren op een BuurtBankje.

In Zuid-Oost Amsterdam stond het BuurtBankje ‘Blakarosu’ van Cher. ‘Deze dag maak ik gezellig met buren, vrienden en familie. Spelletjes zoals bingo, kaarten en Mens Erger Je Niet is niet te missen. Hapjes en drank zal ik ook voor zorgen. Gezelligheid kent geen tijd!’, schreef ze bij de uitnodiging. En of het gezellig was! Het was mooi versierd met de BuurtBankjesBox die alle BankjesHosts opgestuurd krijgen wanneer zei een BuurtBankje openen. Vlaggetjes, goede muziek en kip op de barbeque. Meer was er niet nodig bij het bankje van Cher om er een mooie middag van te maken.

“Mijn BuurtBankje maak ik gezellig met buren en vrienden. Spelletjes zoals bingo, kaarten en Mens Erger Je Niet zijn natuurlijk niet te missen. Zo leren we elkaar beter kennen!”

Aldus Cher, BuurtBankjesHost

Cher – BankjesHost

140 BuurtBankjes verspreid door Nederland!

Verspreid over heel Nederland waren er BuurtBankjes te vinden. Er werden allerlei originele activiteiten verzonnen, zoals het ‘Poëziebankje’ waar gedichten werden voorgedragen, het ‘Verjaardagsbankje’ waar iemand z’n verjaardag vierde met de buurt en het ‘Pannenkoekenbakkers’ bankje, waar je – je raadt het al – samen een lekkere pannenkoek kon eten. Één en al gezelligheid dus!