BuurtBankjes in heel Nederland

Een gezellige buurt begint op een BuurtBankje. Zorg er samen met ons voor dat Buurtbewoners elkaar (weer) ontmoeten.

Wat zijn  BuurtBankjes?

Wij als stichting De Buurt hebben een landelijk netwerk aan Buurtmakers die deelnemen aan één of meerdere sociale initiatieven. De BuurtBankjes is zo’n initiatief: een bankje op de stoep of voor de deur dat buurtbewoners zelf plaatsen en dat door alle buurtbewoners gebruikt mag worden. Maar, het is meer dan dat. Op en om het BuurtBankje ontmoet je elkaar, maak je verbinding met de ander en worden leuke buurtactiviteiten georganiseerd! Een eenvoudig initiatief maar het effect is giga! Bekijk hier de factsheet van 2023.

 Meedoen met De BuurtBankjes?

Zorg er samen met ons voor dat heel Nederland elkaar ontmoet én weer naar elkaar omkijkt

Iets voor de buurt betekenen was nog nooit zo makkelijk én effectief. Een BuurtBankje openen is gratis én zo gepiept. Buurtbewoners zetten een bankje buiten, melden zich bij ons aan, ontvangen een welkomstpakket en nodigen buren uit. Wij helpen iedereen om hun bankje de gezelligste plek van de buurt te maken. Bijna 2.000 buurtbewoners hebben een BuurtBankje voor de deur. Ons doel? Meer buurtbewoners activeren in hun buurt en uiteindelijk nieuwe ontmoetingen te stimuleren.

Maar daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken 👉🏼

Naam

Timmer je BuurtBankje is één van de initiatieven van De BuurtBankjes. Buurtbewoners gaan samen met een meubelmaker aan de slag om BuurtBankjes in elkaar te timmeren voor zichzelf of misschien voor mede buurtbewoners.

Sinds drie jaar wordt de landelijke BuurtBankjesDag gevierd op de derde zondag in mei. Door het hele land wordt de stoep gebruikt als gedeelde huiskamer en namen we letterlijk de drempel weg om elkaar te ontmoeten!