7 juli 2022

Vanaf dag één wist Dennis: we moeten de Buurtcamping naar Steenbergen halen!

Robin Nijhuis

Campingbeheerders Steenbergen – van links naar rechts: Dennis, Ada, Saffira & Kevin

Dennis (39) heeft samen met zijn moeder Ada (63) een EHBO organisatie en staat vaak op evenementen. Toen ze werden gevraagd als EHBO’ers op een Buurtcamping werden ze meteen enthousiast. “Mijn werk als EHBO’er op een Buurtcamping heeft mij geïnspireerd om er zelf een te organiseren”, vertelt Dennis.

Van EHBO’er naar Campingbeheerder

Het begon bij het geven van EHBO hulpverlening op de Buurtcamping en sindsdien is de hele familie verkocht aan het concept. “Ik wist totaal niet wat de Buurtcamping inhield,” vertelt Dennis, “maar ik dacht: doen we! We zijn er naartoe gegaan en vanaf dag één heb ik gezegd: ‘Dit moeten we naar Steenbergen halen! Dit vind ik geweldig!'” Ook Ada was direct verkocht: “Ik zat het te bekijken vanaf een stoeltje en toen dacht ik: dit moeten wij ook gaan doen!” Helaas kon het door COVID niet meteen gebeuren, maar dit jaar zijn ze dan eindelijk met de hele groep – onder andere meerdere familieleden – om de tafel gaan zitten en ontstond er een concreet plan.

“Ik probeer deze mensen te helpen, omdat ik het zelf ook heb meegemaakt.”

Dennis, Campingbeheerder Steenbergen
Kinderen en minima

Het meest waardevol vindt Dennis dat hij mensen leert kennen die het minder goed hebben. Hij luistert graag naar wat ze meegemaakt hebben. “Ik ben zelf in het verleden minima geweest, ik heb op straat geleefd en ik weet hoe het is om niks te hebben. Ik weet hoe het is om naar school te gaan en als ze vragen: ‘Wat heb je in je vakantie gedaan?’ te moeten antwoorden met: ‘Ja niks, ik heb thuis gezeten.’ Ik vind gewoon dat ieder kind in de minima moet kunnen zeggen in een kring: ‘Nou wij zijn wezen kamperen op de Buurtcamping’. Ik vind dat kinderen niet onder de zorgen van volwassenen mogen lijden. Dat is voor mij het belangrijkste. Andere buurtbewoners zijn natuurlijk ook belangrijk, maar ik heb een zwak voor minima’s. “Ik probeer deze mensen te helpen, omdat ik het zelf ook heb meegemaakt.”

Één team één taak

Ada vindt het het mooist om op zondag te zien hoe blij iedereen is. “Dat gun ik ze allemaal”, vertelt ze. “Dat de kinderen – en daarmee ook hun ouders – plezier hebben.” Ze organiseert de Buurtcamping niet alleen met haar zoon Dennis, maar met nog meer van haar kinderen, die overigens bijna allemaal ervaring hebben in EHBO. Ik ben heel erg trots op ze. We zijn ontzettend hecht; waar ik ben, zijn mijn jongens en m’n meiden. Het is fantastisch! De ene is goed in het verzinnen van activiteiten en de ander is weer goed met social media.” De grootste uitdaging voor Ada? “Dat het allemaal lukt en dat ze het allemaal naar hun zin hebben gehad!”